Proužky, asymetrie a barvy. Nová letní kolekce ILKA je na e-shopu

Střihněte si letní sezónu v nové ILKA kolekci z biobavlny a modalu. Na co se můžete těšit, co doporučujeme okouknout a jaký model je favoritem samotné návrhářky Ilonky? 

 

Módní trendy pro léto 2022 hlásí barevnost a výrazné prostřihy  

Přestože ILKA Fashion nešijeme proto, abychom zapadli na přehlídková mola, letošní letní kolekce inspirovaná vašimi přáními by tam sedla jako ušitá! Na e-shopu už teď najdete trička, topy, blůzky, sukně, tílkové šaty a další šaty všech délek, které hrají proužky, květinami a výraznými prostřihy. 

 

Držíme jak osvědčené barvy a květinové vzory, tak podle trendů pracujeme se žlutou, limetkovou a petrolejovou. Určitě je na co se těšit! 

 

Co o kolekci říká její autorka? Asymetrie a cípatost mně nesmírně baví. Vidím, jak v nich zákaznice prokoukne a jak zalichotíme postavě,” říká, „samozřejmě je to o stylu a pokud viditelně rozevlátá sukně není váš šálek čaje, najdete u nás další nadčasové kousky různých velikostí i délek.” Platí tak, že i v létě můžete vybírat z dlouhodobé nabídky. 

 

Jak vznikala nová kolekce ILKA Fashion jaro/léto 2022? 

Návrhářka Ilona vychází při tvorbě nových modelů hlavně z přání a potřeb žen, kterých jí během více než dvou dekád v krejčovině prošlo pod rukama tisíce. Hlavně jsem s nimi dnes a denně v kontaktu jak osobně v našem táborském showroomu, tak přes sítě a e-mail, kde ladíme přizpůsobení jednotlivých kousků na e-shopu konkrétní potřebě zákaznice,” dodává. 

 

Materiály a střihy hrají v kvalitě ILKA Fashion zásadní roli. Také nová kolekce je vyrobena z 95 % z biobavlny, případně kombinace modalového vlákna s chladivým, přizpůsobivým a splývajícím elastanem. Materiály na postavě dobře sedí, v létě sají pot a drží si dlouhodobou barevnost. Více o materiálech a odkud je bereme najdete v tomto článku. 

 

Prozrazujeme tři favority 

Mikinové šaty vynosíte od jara do zimy 

Během pandemie se psalo o popularitě mikinových šatů, které se dají nosit doma, a zároveň v nich lze usednout ke konferenčnímu hovoru. Je ale obrovská škoda ukazovat mikinové šaty ve společnosti jen od ramen nahoru v ILKA Fashion jsou různé střihy mikinových šatů stálicí, díky čemuž víme, kolik parády už udělaly v kancelářích, na oslavách a ve městě. Tyhle šaty z nové kolekce, stejně jako tyhle z naší stálé nabídky jsou skvělou volbou do práce i na volný čas. První jsou výrazně asymetrické, druhé vynikají lehkou cípatostí. Obojí je oživuje a posouvá na další úroveň. Skvělá volba pro nespočet příležitostí! 

 

432048

 

Tílkové šaty pro horké dny 

Proužkované tílkové šaty s lodičkovým výstřihem mají elegantně šitá širší ramínka, která schovají podprsenku i kdejakou nedokonalost postavy v těchto partiích. Můžete tak v klidu užívat léto či pracovat, aniž byste kontrolovali, kde co vykujuje. Proužky máme zafixované jako nevhodné pro plnější postavy, upřímně ale nevím, odkud tato nepravda přišla. Vidím to na zákaznicích dnes a denně: koukají na mě nejprve nedůvěřivě, ale samy pak uznávají, že i  vodorovný proužek dokáže postavu opticky zpevnit bez toho, aby přidával kila,” bije se Ilonka zkušeně za obranu proužku. Své dělá materiál, který pro tvorbu šatů zvolila. 

 

Modalové vlákno splývá a postavu přirozeně tvaruje. Navíc je nemačkavé a drží pevnost, takže můžete šaty zmuchlat do malého válečku a vecpat do nejmenší škvíry v kufru. Na dovolené je jen vytřepete, na chvíli rozložíte a voilá, jste připraveny do města.” 


82 67_168_1

Nová kolekce triček 

Společenská trička vhodná k sukním, džínám, kraťasům a prostě všemu možnému jsme rozdělili pro dva nejčastější typy postav. Spousta zákaznic si oblíbila lodičkové výstřihy, které jsou zajímavé, odpoutají pozornost od širšího či zapadlého krku a dají vrchní části postavy křivky. Naopak klientky s větším poprsím volí trička do véčka, která postavu krásně podtrhnou,” přibližuje Ilona.

 

Třešničkou na dortu je letní křidélkový rukáv – žádná divočina ani princeznovskost, ale otevřený rukáv, který místo aby paži obepnul, udělá lichotivý motýlkový efekt.

 676670_1

 

 

Přejeme nadšené vybírání a jsme vám k dispozici, kdybyste se potřebovali na cokoliv zeptat. 

 

Mohlo by se hodit 

Jak vybrat správnou velikost 

Z jakých materiálů šijeme

Jak kombinovat barvy při oblékání

 

Mohlo by vám sedět 

 

 

 

Máte dotaz? 

Zajímá vás více informací ke kolekcím IKLA Fashion a nákupu na e-shopu? Podívejte se Nejčastěji kladené otázky nebo nám napište e-mail na info@ilka.cz, vždy rádi a nápomocně odpovíme, abyste si u nás vybrali skvěle padnoucí stálice vašeho šatníku. 

 

Pokud máte cestu do Tábora, můžete se zastavit osobně v našem ateliéru, kde najdete a vyzkoušíte kousky z našeho e-shopu. Často jsme po republice na akcích a design marketech, sledujte Facebook a Instagram

Zpět do obchodu