Jak vybrat správnou velikost oblečení na e-shopu

Jak si správně změřit míry, abyste se při výběru oblečení online trefili? Nákup módy na e-shopu může být napoprvé nejistý, osvojte si proto pár pravidel. Dbejte také na to, aby e-shop nabízel útlé i nadměrné velikosti a aby se zákazníky komunikoval. Pomoci podle fotografie zaslané e-mailem vybrat to pravé by dnes měl být standard, často však není. Možnosti úpravy na míru už vůbec nejsou samozřejmostí, ale v ILKA máte e-shop, který má všech pět P. 

 

  • Pochopit svůj styl
  • Přeměřit sebe i své oblíbené oblečení
  • Pamatovat na tabulku velikostí
  • Ptát se
  • Poptat úpravu na míru

 

Pochopte svůj styl

Existují dva typy lidí. Jedni na sobě nemají rádi upnuté věci, vše musí být volnější, dýchat a poskytovat svobodu. Druzí potřebují mít oblečení jako druhou kůži, která je obtáhne. 

Ať už jste jeden nebo druhý, nakupování módy na e-shopu je pro vás dostupné a rozhodně byste se o něj neměli obírat. ILKA Fashion pracuje s úpletovými materiály, které jsou měkké, pružné a ke kůži přilnou, ale neobtáhnou. Při výběru konkrétní velikosti vycházejte ze své preference, a budete s úpletem vždy spokojeni. V prvním případě volte větší velikost, než která vám dle míry a tabulky velikostí padne, v druhém tu svou. Řekneme si, jak na to. 

 

Přeměřte sebe i své oblíbené oblečení

Podle čeho uvádí e-shop míry? Výrobek se měří položený na stole a přeměřený v hotovém stavu,vysvětluje zakladatelka ILKA Fashion, švadlena a návrhářka Ilona Šrámková.

 

Tipy jak se efektivně změřit:

  1. NEMĚŘTE SEBE, ZMĚŘTE SVOJE OBLÍBENÉ OBLEČENÍ
    Pokud doma máte oblečení, které vám sedí podle vašich představ (ideální když je ze stejného nebo podobného materiálu jako ILKA tedy z pružného bavlněného úpletu), položte a vyrovnejte je zem nebo jinou rovnou plochu a změřte délky. Stejným způsobem pro vás totiž měříme oblečení Ilka, je tedy pravděpodobné že vám bude perfektně sedět.

    jak-se-zmerit_1

  2. JAK SE ZMĚŘIT


    OBVOD HRUDNÍKU = měříme v nejširší části prsou, přes podprsenku kterou obvykle nosíte (pokud nosíte push-up může to být dost velký rozdíl)

    Ještě jedna věc na kterou si dát pozor, představte si, že jak vás obepíná krejčovský metr, tak těsné bude i vaše oblečení, pokud tedy rádi nosíte oblečení volnější, zkuste to simulovat povolením metru při měření, potom si napište tu volnější míru, jinak by vás výsledné oblečení mohlo trochu překvapit.

    Stejný postup je dobré zvolit pokud víte, že vám často kolísá váha, případně nabývají prsa před nebo během menstruace, to vše může hrát roli v tom, abyste se v oblečení cítila pohodlně a podle vašich preferencí.


    OBVOD PASU = měříme v nejužší části těla, případně přibližně v oblasti pupku. Opět povolíme krejčovský metr v případě, že chceme oblečení volnější, postupujeme podle výše uvedeného.


    OBVOD BOKŮ = měříme v nejplnější části boků, přibližně v oblasti sedacích kostí. Opět volíme stejný postup jako výše pokud chceme mít oblečení volnější.


    silueta-jak-se-zmerit
    Zdroj: https://www.ladyvlondon.com/measuring-yourself


  3. KONFEKČNÍ TABULKA VELIKOSTÍ

     

    V případě konfekčních velikostí si vystačíte s klasickou tabulkou velikostí (vždy doporučujeme se pro jistotu přeměřit a porovnat cm s velikostí, může se totiž stát, že i když máte velikost v oblíbeném obchodě pořád stejnou, u jiné značky bude jiná).


    konfekcni-tabulka-odevuZdroj: https://www.damskakonfekce.cz/tabulka-velikosti/



  4. ŠITÍ NA MÍRU
    uplatníte především v připadě, že se nevejdete do standartní tabulky konfekčních velikostí, např. někdo má větší poprsí nebo pozadí, postavu tvaru jablíčka s větším bříškem, nebo silnější paže. To vše se dá zohlednit v šití nebo úpravách na míru.

    Stačí když si uvědomíte, s čím máte při běžném nakupování v obchodech potíže? Jsou vám rukávy vždy těsné? Džíny oblečete přes zadek ale v pase vám odstávají nebo naopak v pase sedí a jsou přes zadek příliš volné, kupujete si spodek plavek vždy menší než vršek?

    To vše vám napoví, že konfekční velikost vám pravděpodobně vyhovovat nebude a je vhodné využít bod č. 1 nebo 2 a důkladně se přeměřit.


 

Mohlo by vám sedět 

Mohlo by se hodit 

Jak se starat o oblečení od návrhářky

Příběh ILKA Fashion

Nejčastěji kladené otázky

Jaký je rozdíl mezi ILKA FASHION a běžnou konfekcí

Máte dotaz? 

Zajímá vás více informací ke kolekcím IKLA Fashion a nákupu na e-shopu? Podívejte se Nejčastěji kladené otázky nebo nám napište e-mail na info@ilka.cz, vždy rádi a nápomocně odpovíme, abyste si u nás vybrali skvěle padnoucí stálice vašeho šatníku. 

Pokud máte cestu do Tábora, můžete se zastavit osobně v našem ateliéru, kde najdete a vyzkoušíte kousky z našeho e-shopu. Často jsme po republice na akcích a design marketech, sledujte Facebook a Instagram

Zpět do obchodu