Jaký je rozdíl mezi ILKA FASHION a běžnou konfekcí

Ani dámské zakázkové krejčovství ani masová výroba. Co je ILKA Fashion, v čem je unikátní a na čem si ve svém přístupu zakládá? 

 

ILKA jsou nadčasové kolekce pro pohodlné business a volnočasové oblékání vzniklé z více jak dvou desítek let zkušeností v krejčovině. Oblečení navrhuje a v jihočeském Táboře šije Ilona Šrámková. Kreativní síla stojící za Ilkou se v prvním roce covidu spojila s podnikatelkou a investorkou Kateřinou Fišerovou a společně vdechly život dlouholetému splněnému snu Ilonky –⁠ navrhovat a šít módu, která je dostupná a sluší všem ženám.

K ateliéru při táborském nádraží se tak brzy přidal i e-shop, aby byly ILKA halenky, šaty a sukně dostupné co nejširší skupině žen s velikostmi od XS po XXL napříč celou republikou. 

 

Šaty na míru za cenu srovnatelnou s konfekcí ​​– hlavní výhody polozakázkové výroby

Nejsme sériová výroba, nešiju na sklad. Nabízím vzor, který upravím na vaši postavu.  Poslouchám a vnímám, co mi zákaznice říkají: co si přejí, co rády nosí, v čem je jim dobře. Z toho vycházím při tvorbě střihů, aby si u mě našla to své žena s postavou typu hruška, jablko a vůbec každá, kdo jsme nějak atypická –⁠ což je upřímně většina z nás, ví své Ilonka. 

Dodává, že za první republiky měla každá žena svou švadlenu, která ji znala a oblékala. Takový model je dnes pro většinu populace neudržitelný, a proto vidí budoucnost módy ve značkách stojících na podobném modelu jako ILKA: 

  • Vychází z osvědčených, jednoduchých a nadčasových střihů, které reflektují všechny typy postav 
  • Jednotlivé modely si můžete při objednání na e-shopu nechat upravit na míru (i na dálku podle fotky)
  • Při každé další objednávce se nemusíte přeměřovat či psát poznámku znovu. Pokud se postava nezmění, pamatujeme si vás a automaticky oblečení upravíme na míru.
  • Pravidelně představujeme nové kolekce, které reflektují trendy a přání zákaznic.  

 

konfekce-vs-ilka-fashion

 

Proč nakupovat u lokálních módních značek jako ILKA Fashion

1. Kvalitní nadčasové oblečení vs. nejnovější trendy

Masová výroba většinou kopíruje nejnovější trendy z přehlídek, které se mění každou sezónu. Oblečení se produkuje rychle a levně a vede k soupeření o nejnižší cenu. Rychlost výroby se odráží také na kvalitě, pracovních podmínkách a ekologické udržitelnosti. 

Tzv. fast fashion nastolila ve společnosti standard masové konzumace oblečení, kdy máme plné skříně, ale nemáme co nosit. 

Klasické nadčasové oblečení, většinou šité v menších objemech než rychlá móda, lze nosit po mnoho let a v různých sezónách. Poctivá ruční výroba a pečlivě vybírané materiály od kvalitních dodavatelů udělají své a s pomocí našeho průvodce je můžete kombinovat skoro donekonečna a získat tak z pár kousků nespočet outfitů. 

 

2. Poměr ceny a počtu nošení

Cena na visačce není vždy skutečnou cenou, jakou za oblečení zaplatíte. Jak to myslíme? Kolikrát se vám stalo, že jste v opojení slev a akcí nakoupili spoustu výhodných” modelů, které ale nakonec nebyly váš styl, k ničemu se nehodily a po pár týdnech zůstaly na dně skříně? Ano, dají se takhle najít i skutečné poklady, jak v klasické konfekci tak v second handech, ale dost možná jste si scénář bezduchého nakupování ve slevách taky prožili a později litovali. Naopak investici do sukně za tisícovku hodně zvážíme: ujistíme se, že ji máme k čemu nosit, že nám skutečně sedí a nic nás neškrtí nebo nám nepadá. 

 

Přesně takhle se počítá tzv. cost per use, tj. cena za vynošení. Je to skutečná cena, kterou za kousek zaplatíte. Pokud si halenku za 199 Kč obléknete 5x, stojí vás jedno nošení 40 Kč. Sukně za tisícovku“, pravidelně nošená po dobu 3 let, i kdyby jen jednou týdně (to dělá 156 týdnů), pak reálně vyjde na 6 Kč za jedno vynošení. 

 

3. Podpora ekologie a lokální výroby

Dnes už nezanedbatelný faktor v nákupním rozhodování. Ekologii nemusíte podporovat pouze nákupem oblečení z druhé ruky, recyklované módy nebo oblečením od udržitelných designérů, které zatím není tolik cenově dostupné pro všechny. Velkou úlevou životnímu prostředí je i jednoduchý fakt, že máte v šatníku osvědčené kousky oblečení, které nosíte a využíváte po dlouhá léta. Nemusíte si tedy s každou změnou počasí kupovat nové. 

 

Navíc lokální výroba a získávání materiálu z českých zdrojů, potažmo odjinud z Evropy, výrazně snižuje negativní dopad na životní prostředí. V ILKA Fashion se snažíme právě tímto způsobem minimalizovat negativní klimatický dopad za současného zachování cen dostupných pro naše zákaznice. 

Mohlo by se hodit 

Mohlo by vám sedět 

 

664323

 

Máte dotaz? 

Zajímá vás více informací ke kolekcím IKLA Fashion a nákupu na e-shopu? Podívejte se Nejčastěji kladené otázky nebo nám napište e-mail na info@ilka.cz, vždy rádi a nápomocně odpovíme, abyste si u nás vybrali skvěle padnoucí stálice vašeho šatníku. 

Pokud máte cestu do Tábora, můžete se zastavit osobně v našem ateliéru, kde najdete a vyzkoušíte kousky z našeho e-shopu. Často jsme po republice na akcích a design marketech, sledujte Facebook a Instagram

Zpět do obchodu